Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

- Oslo

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Ut på tur i Oslomarka

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Oslomarka ligger i 19 kommuner og fem fylker, og gir gleder og opplevelser til veldig mange. Marka er en viktig del av byens særpreg. Her finnes mengder av turstier, sykkelveier og skiløyper der serveringsstuene ligger på passende avstander. Mulighetene for kanoturer langs elver og over vann, kanskje med fiskestangen på lur, er også til stede like utenfor byens sentrum.

Både Turistforeningen Oslo og Omegn og Friluftsetatens skog og mark-sider har samlet mye interessant informasjon på sine sider. Hos Friluftsetaten kan du laste ned en brosjyre om allemannsretten, mens Turistforeningen har en nedlastningsbar Oslomarkabrosjyre med informasjon om turistforeningshyttene og turer.

Oslomarka deles inn i ni hovedområder:
- Bærumsmarka
- Kjekstadmarka
- Krokskogen
- Lillomarka
- Nordmarka
- Romeriksåsen
- Sørmarka
- Vestmarka
- Østmarka

Bærumsmarka er området mellom Sørkedalen og Lommedalen. Her finnes det mange flotte og familievennlige turstier og atskillige serveringssteder. I Bærumsmarka ligger Sæteren Gård, som er Barnas Turlags egen "turisthytte" og spesielt tilrettelagt for familier, barn og unge. Sæteren ligger ca 2 km fra Øverland og Skytterkollen, og er et fint turmål både sommer og vinter. Her finnes bl.a. eventyrsti, bålplasser, lavvo, gapahuk og flere små koier. Enkelte helgene arrangeres det familievennlige aktiviteter. Disse kan du lese mer om på stedets nettsider.

Kjekstadmarka er den sørlige fortsettelsen av Vestmarka. Den avgrenses av Lierdalen i vest, Røyken i sør og Asker i øst. Marka er ganske liten med et familievennlig og variert terreng. Området er lett å nå, både fra E18 mellom Asker og Drammen, fra riksvei 23 og Spikkestadbanen. De mest populære turmålene er serveringstedene ROS-hytta og Blåfjellhytta.

Krokskogen er et skogsområde i den nordvestlige delen av Oslomarka. Skogen ligger flere kommuner; foruten Oslo er det kommunene Bærum, Hole og Ringerike. Krokskogen strekker seg fra Tyrifjorden og Ringerike i vest til Bærum og Sørkedalen i sør og øst, og fylkesgrensen mellom Oppland og Buskerud i nord. Det er mange fine turstier, sykkelveier og skiløyper i Krokskogen. Noen steder er terrenget nesten fjell-liknende. De høyeste toppene er over 700 meter. Det er flere serverings og overnattingssteder her. Den mest kjente er Løvlia (Skiforeningens storstue). Gode utgangspunkt for turer er bl.a. By i Lommedalen, Damtjern, Ringkollen, Skanskebakken, Sollihøgda og Sundvollen.

Lillomarka, som er et relativt lite skogsområde, ligger øst for Maridalen, vest for Nittedal og Gjelleråsen og sør for Gjøvikbanen og Movatn. Det er Friluftsetaten som er ansvarlig for de fleste stiene og løypene i marka, og på deres Lillomarka-nettsider finnes fakta om Lillomarka fra A til Å, samt link til et kart. De fire sportsstuene; Lilloseter, Linderudkollen, Sinober og Trollvannstua er populære mål for turene. Dessuten er det mange koselige tjern og vann som passer godt til familievennlige kanoturer og telting.

Nordmarka ligger som navnet tilsier nord for Oslo sentrum - og veien fra sentrum til dette flotte friluftsområde er heller ikke særlig lang. Enten dere velger å ta trikken til Sognsvann eller Holmenkollen eller bussen til Maridalen. Her finnes det mengder av turstier og løyper, sykkelveier og vann og elver som egner seg for kanoturer. Det er flere serverings- og overnattingshytter i Nordmarka, både turistforeningens og private. De er populære turmål, mest kjent er: Kikutstua, Kobberhaugshytta, Skjennungstua, Tryvannstua og Ullevålseter. Det er Friluftsetaten som er ansvarlig for mange av stiene og løypene i marka, og på deres Nordmarka-nettsider finnes fakta om Nordmarka fra A til Å.

Romeriksåsen ligger mellom Nittedal-Hakadal i vest og Gjerdrum-Nannestad i øst. Nord i området, ved Skotjernfjellet, er det faktisk urskog. Her som andre steder i nord er terrenget relativt høyt og kupert. Det er mye vann og mange elver her, så mulighetene for bading, fiske og padleturer er mange. Likeså er det mange turstier og skiløyper, og de gamle skogsveiene egner seg godt til sykling.

Sørmarka grenser til Østmarka i sør og øst, til Bunnefjorden i vest og til Tomter og Holter i nord. Ofte deles Sørmarka opp i de mindre områdene; Svartskog, Skimarka, Nøstvedtmarka, Holstadmarka og Gaupesteinsmarka. Den siste har fått navnet sitt for den enorma Gaupesteinen som falt ned under istiden og har blitt liggende som en av de største naturattraksjonene i hele Sørmarka. Området rundt Gaupesteinen betegnes da også som eventyrskog. Her som ellers i Sørmarka er mange familievennlige stier og flere serveringssteder. Gaupesteinhytta er den mest populære. Ved Svartskog er det mange fine stier i nærheten av fjorden, og fine familievennlige naturstier med interessante informasjontavler.

Vestmarka starter der Krokskogen slutter ved Sollihøgda, og fortsetter sørover og vestover mot Sandvika respektive Lierskogen. Det er mange fine utgangspunkt for turer både fra E16 og E18. I marka finnes det flere koselige setervoller og serveringssteder som er ypperlige turmål.

Østmarka ligger naturlig nok øst for Oslo sentrum. Marka er et skogsområde som foruten å ligge i Oslo kommune, også strekker seg inn i kommunene Lørenskog, Rælingen og Enebakk. I Østmarka er det mange bakker, samme hvor man ferdes og den siste istiden har lagt igjen mye grus og sand. I marka er det mange turstier og løyper, sykkelveier samt vann og elver som egner seg for kanoturer. Det er flere serveringshytter i Østmarka. De er populære turmål, og de mest kjent er: Mariholtet, Rustadsaga, Skullerudstua og Vangen. Det er Friluftsetaten som er ansvarlig for mange av stiene og løypene i marka, og på deres Østmarka-nettsider finnes fakta om Østmarka fra A til Å.

God tur! Ta vare på naturen og ta med all søppel hjem!

Tilbake til:
- Familievennlige aktiviteter i Oslo
- Hovedsiden for Oslo© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Air Force 1 07 Shoes,Nike Air Force 1 Flyknit Sneakers,Air Force 1 Mid 07,Nike Air Huarache Sneakers,Nike Air Jordan Sky High OG,Air Max 1 Ultra SE
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE TENNIS CLASSIC ULTRA LEATHER,Nike Zoom KD 9,NIKE KOBE 12,ADIDAS NMD R1,Adidas Stan Smith,ADIDAS YEEZY 750 BOOST
 Google