Hovedsiden     Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

- Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Pakketips for fotturer med barna

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

For at turen skal bli vellykket er det viktig å ha med riktig utstyr. Det er også viktig å ha på gode klær slik at dere ikke blir våte eller fryser.

Ha gjerne flere tynne lag. Ullgenseren kan godt ligge i sekken i starten av turen for så å tas på når dere setter dere ned, eller hvis barna blir kalde. Et tips er å pakke det som må holde seg tørt i plastposer. Hva man trenger å ha med seg på tur vil selvsagt variere fra årstid til årstid. Nedenfor finner du noen generelle tips om klær og utstyr til turen.


Hold dere varme og tørre

Klær beskytter for varmetap fra kroppen. Mer enn 50% av denne varmen forsvinner ut gjennom hodet – hodet fungerer med andre ord som en «skorstein». Det betyr at dersom du fryser på beina, vil det hjelpe å ta på seg lue! Størst varmetap ellers har du fra hals, hender/håndledd, føtter/ankler og skrittet. For å unngå forfrysninger er det viktig å holde seg tørr. Vann leder varme tre ganger lettere enn luft. Det er derfor viktig å prøve og unngå å bli våt.

Følg med underveis
Barn tåler mindre kulde enn voksne, men blir også fort varme når de er i aktivitet. De er heller ikke alltid like flinke til å si fra om de fryser, er fòr varme eller våte på beina. Det er derfor viktig å følge med underveis, og ikke ta utgangspunkt i hvordan du selv har det – men kjenne på barnet. Også større barn trenger en oppfølging når det gjelder av- og påkledning underveis på turen.

Varmt undertøy på kalde dager
Ull varmer selv om det er vått. Det er derfor viktig at det brukes innerst mot kroppen (eks. tynn ulltrøye, tynne ullsokker). I dag lages det undertøy i tynn ull som ikke klør og som kan vaskes i maskin. Det er lurt å bruke stillongs (dvs. strømpebukse uten fot) når barnet skal på tur. Da slipper dere strømpebukseskift når det bare er sokkene som er våte.

Gensere
En ekstra fleece- eller ullgenser i sekken er nødvendig dersom dere skal bli sittende stille lenge. For øvrig er det mest fornuftig å kle seg i flere tynne plagg i stedet for i ett tykt. Luft mellom kleslagene gir bedre varme, og det er mye lettere å regulere kroppstemperaturen ved å kunne ta av/på seg et plagg.

Yttertøy
Vindtette plagg bør alltid med på tur, gjerne med hette. Dette gjelder både sommer og vinter. Små barn kan gjerne bruke parkdresser og kjeledresser.

Pakk lett i sekk
Barn synes det er stas å bære sin egen sekk. Men regn likevel med at det ikke er like stas hele turen gjennom! Sekken bør derfor være så lett som mulig, gjerne bare drikke og matpakke. Er barnet under 8 år bør den veie maks 1/10 av barnets vekt. Tenk på at barna også fortjener en god sekk med skikkelige reimer og seler.

Vindsekk
Skal man ut i kaldt og blåsende vær, er det trygt og godt å ha med en vindsekk – i tillegg til varm drikke. Vindsekken kan brukes som levegg og som nødly.

Solbriller og solkrem
Solbriller med filter mot UV-stråling er viktig, også for barn. Fest dem til en snor, slik at de ikke forsvinner så lett. Og selvsagt må solkrem med høy faktor med på tur, både sommer og vinter. Også i gråvær på fjellet er det viktig å smøre inn neser og kinn!

Reparasjonsutstyr
Ting går gjerne i stykker eller løsner når det passer som dårligst. Putt derfor litt ståltråd, superlim, ekstra reimer, tau, sportsteip, sikkerhetsnåler osv. i sekken. Kniv må alltid med på tur.

Kilde: Den norske turistforeningen  

HA EN TOPPEN FOTTUR!

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 

 

 

 

 

 

 

 

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index