Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Pinnebrød

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

PINNEBRØD
Pinnebrød er alltid populær turmat. Ikke så rart, med tanke på at det er godt, enkelt og hyggelig. Det er mange varianter på oppskrifter. Dere kan bruke både bolle-, scones-, pizza eller rundstykkedeig. 

Dessuten kan dere også fylle på med litt snadder som gjør pinnebrødet enda bedre. Dere kan blande i f.eks. krydder dere liker godt (et tips er pizzakrydder) litt revet ost, soltørkede tomater, bytte ut smøret med kryddersmør. Vil dere heller ha litt søtsmak kan dere blande f.eks. sjokoladebiter eller marshmallowbiter i deigen. Pinnebrød rullet rundt pølser er også veldig godt. Husk å grille pølsene litt først, eller vil de forbli rå.

Deigen kan være med eller uten gjær eller bakepulver. Og deler av hvetemelet kan byttes ut med annet mel. Jeg foretrekker å bruke bakepulver fordi mange barn ikke alltid har tålmodighet til å vente til pinnebrødet er helt gjennomstekt, og da er det bedre for magen å spise rå ”bakepulverdeig” enn rå gjærdeig.

 


PINNEBRØD - grunnoppskrift med bakepulver, ca 8 stk.

4 dl hvetemel
½ ts salt
2 ts bakepulver
4 ss smeltet smør eller rapsolje
1 ½ dl melk

Lag deigen ferdig hjemme: Blant alt det tørre, bland så smøret/oljen med melken og hell det oppi det tørre. Elt godt, til deigen er godt blandet og passe seig. Putt deigen i en plastpose. Når tiden er inne for å grille, tvinn deigen rundt en pinne eller grillet pølse og grill på glørne til den begynner å løsne fra pinnen/pølsen. Pass på at pinnebrødet ikke blir for brent.

Dere kan blande i f.eks. krydder dere liker godt (et tips er pizzakrydder) litt revet ost, soltørkede tomater, bytte ut smøret med kryddersmør. Vil dere heller ha litt søtsmak kan dere blande f.eks. sjokoladebiter eller marshmallowbiter i deigen. Pinnebrød rullet rundt pølser er også veldig godt. Husk å grille pølsene litt først, eller vil de forbli rå.

PINNEBRØD MED SYLTETØY

Pinnebrød med syltetøy smaker veldig godt. Bruk den pinnebrød-oppskriften du foretrekker. Når tiden er inne for å grille, form deigen rundt en litt tykk pinne (ca. 1 cm i diameter), grill på glørne til brødet begynner å løsne fra pinnen. Pass på at pinnebrødet ikke blir for brent. Fyll hullet i pinnebrødet med syltetøy etter at du har tatt det av pinnen. ”Spruteflaskesyltetøy” passer ekstra godt i denne sammenhengen.

”KANELBOLLE-PINNEBRØD”

”Kanelbolle-pinnebrød” er toppen! Bruk den pinnebrød-oppskriften du foretrekker. Blant sukker og kanel i en egen pose. Tvinn pinnebrødet rundt en pinne og snurr det i sukkerkanelblandingen. Grill så på glørne til brødet begynner å løsne fra pinnen. Pass på at pinnebrødet ikke blir for brent.
 

PINNEBRØD - grunnoppskrift med gjær, ca 8 stk.

4 dl hvetemel
½ pakke tørrgjær
½ ts salt
2 ss smeltet smør eller rapsolje
1 ½ dl melk

Lag deigen ferdig hjemme: Blant alt det tørre, bland så smøret/oljen med melken og hell det oppi det tørre. Elt godt, til deigen er godt blandet og passe fast. Putt deigen i en plastpose. Når tiden er inne for å grille, tvinn deigen rundt en pinne eller grillet pølse og grill på glørne til den begynner å løsne fra pinnen/pølsen. Pass på at pinnebrødet ikke blir for brent.

Dere kan blande i f.eks. krydder dere liker godt (et tips er pizzakrydder) litt revet ost, soltørkede tomater, bytte ut smøret med kryddersmør. Vil dere heller ha litt søtsmak kan dere blande f.eks. sjokoladebiter eller marshmallowbiter i deigen. Pinnebrød rullet rundt pølser er også veldig godt. Husk å grille pølsene litt først, eller vil de forbli rå.

PINNEBRØD - grunnoppskrift uten verken bakepulver eller gjær, ca 8 stk.

5 dl hvetemel
2 ½ dl vann
Litt salt

Lag deigen ferdig hjemme: Bland mel og salt, tilsett vann elt til deigen er passe fast. Putt deigen i en plastpose. Når tiden er inne for å grille, tvinn deigen rundt en pinne eller grillet pølse og grill på glørne til den begynner å løsne fra pinnen/pølsen. Pass på at pinnebrødet ikke blir for brent.

Dere kan blande i f.eks. krydder dere liker godt (et tips er pizzakrydder) litt revet ost, soltørkede tomater, bytte ut smøret med kryddersmør. Vil dere heller ha litt søtsmak kan dere blande f.eks. sjokoladebiter eller marshmallowbiter i deigen. Pinnebrød rullet rundt pølser er også veldig godt. Husk å grille pølsene litt først, eller vil de forbli rå.

 

 







 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Yeezy 350 Boost V2,Adidas Yeezy 750 Boost,Adidas Zestra Chaussures,Nike Air Force 1 07,Air Force 1 Flyknit Chaussures,Air Force 1 Mid 07 Chaussures
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google