Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Tsjekkia

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

- Praha

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Praha

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

 


Kilde: Wikipedia

 

Praha –Tsjekkias hovedstad og største by, ligger ved elven Moldau (Vltava på tsjekkisk). Den koselige gamlebyen er på Unescos verdensarvliste, og et ypperlig sted å rusle rundt. For selv om det ofte er mange turister her, er det mange gågater. Så biltrafikken er liten. På andre siden av Moldau ligger det store slottet Hradcany.

Praha er et populært
reisemål - med massevis av vakre byggverk. Byen som ofte kalles den gylne byen er en arkitektonisk skattekiste, og har verdens best bevarte og varierte arkitektur. Her er mange stilarter presentert; gotisk, barokk, jugendstil, klassisisme, kubisme og ultramoderne arkitektur.

Praha er en gammel by (over 1000 år) og har det største historiske sentrum av alle byer i Europa. Byen ligger på begge sider av Moldau, og over elven går mange broer. Den mest kjente, og folksomme er Karlsbroen. På vestsiden av Moldau ligger den Hradcany - slottsområdet, herfra er det flott utsikt over byen. Sør for slottsområdet ligger Mala Strana.

På østsiden av elven ligger både den nye og den gamle bydelen, som begge er eldre enn byer flest! Den gamle bydelen, med bl.a. det flotte gamle torget og det astrologiske uret, ble påbegynt for over tusen år siden. Mens den nye bydelen ble påbegynt på 1300-tallet! I dag har Praha rundt 1,2 millioner innbyggere.
 

Hvor vil dere bo?
Det lønner seg å bo i sentrum, ellers går det en god del tid til transport. De fleste hotell i sentrum er ganske dyre (i alle fall i forhold til prisnivået i landet). Den finnes også noen vandrerhjem og enkle rom i nærheten av Gamlebyen. En god idé for en familie på tur er å leie leilighet (med god standard). Det er ofte langt billigere enn å bo på hotell.

Hva vil dere gjøre?
Praha har en lang og spennende historie, og gode anekdoter herfra gjør mange av severdighetene mer interessante for barna (og for en god del voksne også). Utenfor byen ligger populære Praha Zoo. Shopping i Praha er gøy. Her kan dere gjøre røverkjøp på glass og marionettdukker. 

Hva og hvor vil dere spise?
Lunsjen er hovedmåltidet i Tsjekkia, og utvalget av spisesteder er nesten ubegrenset. Selv om mye av den tradisjonelle tsjekkiske maten kanskje ikke frister mest. Så er desserten Palacinky - pannekaker fylt med frukt eller sjokolade og krem, supergod!
 

Reportasjer og reisebrev fra Praha

 -
 

 


                                     
                          
 

 

 

  

Josefov

Josefov er det gamle jødiske kvarter. I hundrevis av år var dette det eneste stedet i byen der jødene fikk bo.

Karlsbroen

Trolig vil alle som besøker Praha gå over denne vakre fotgjengerbroen med sine flotte statuer.

 Kilde: Wikipedia

BYDELER I PRAHA

1. Hradcany (slottsområdet)
2. Mala Strana (Den lille byen)
 

3. Nove Mesto (Den nye byen)
4. Stare Mesto (Gamlebyen; med bl.a. Josefov - den jødiske bydelen)
 

Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Gode tips til byferier med barna
Hva det er viktig å tenke på med barn på byferie er jo selvfølgelig avhengig av barnas alder. Disse tipsene gjelder særlig ved reise med små barn.

Ting barn liker å gjøre på byferier
Det har alltid vært - og vil alltid være visse ting som fascinerer barn.

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Vi har samlet mange flere nyttige tips og gode råd.

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 

 

 

 

 

 

Friend Link:Adidas Yeezy 350 Boost V2 Sneakers,Yeezy 750 Boost,Adidas Zestra,Nike AF1 07,Air Force 1 Flyknit Shoes,Nike Air Force 1 Mid 07
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE ROSHE RUN FLORAL SWOOSH,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT SHOES,NIKE ROSHE ZWEI,Nike Tanjun,NIKE ZOOM ASCENTION MEN,NIKE ZOOM KD 9