Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Råd og medisiner mot reisesyke

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

En biltur med bilsyke barn (eller voksne) kan ødelegge turen. Heldigvis finnes det både gode råd for forebygging og effektive medisiner.

 

Hvordan forebygge?
Bilsyke kan oppstå når gjentatte, kraftige bevegelser man selv ikke har kontroll over, irriterer balanseorganet i det indre øret. De vanligste reaksjonene er kvalme, brekninger og oppkast. Reisesyke kan unngås eller reduseres ved å følge noen alminnelige råd:

 • Unngå å spise for mye før reisen, men reis heller ikke på tom mage.

 • Unngå søtsaker før avreisen.

 • Følg med på veien (se fremover, ikke ut på sidene) og ikke sitt og les.

 • Frisk luft og ledige klær (løsne gjerne i kraven og bukselinningen!).

 • Unngå tobakksrøyk og ubehagelige lukter.

 • Det kan være lurt å holde seg i aktivitet, slik at du får noe annet å tenke på.

 • Det er en fordel å ligge, hvis du først er blitt kvalm.

 • Det er bedre å forebygge enn å behandle.

 • Det er best å oppholde seg på stedet med minst bevegelse, som foran i bussen eller bilen.
   

Medisiner
Dersom faren for reisesyke er stor, bør du ta en reisesyketablett forebyggende. Det er da de virker best. Tabletten skal tas 1-2 timer før reisen.

Det finnes flere gode og effektive medisiner mot reisesyke. Du får kjøpt egne reisesyketabletter på apoteket uten resept. De heter Marzine, Peremesin og Postafen. Alle virker ved å stabilisere balansenerven i øret. Det er denne som lett kan komme i "ulage" når du er ute og reiser. Barn er ofte mer plaget med reisesyke enn voksne. Peremesin og Postafen kan brukes av barn ned til 1 år, mens Marzine kan brukes av barn ned til 2 år. Dersom barnet ditt er mindre, bør du kontakte lege før du bruker noen medisin. For å unngå at barnet ditt får for mye reisesykemedisin, er det viktig at du følger doseringen som er oppgitt på esken eller i pakningsvedlegget nøye.

Peremesin og Postafen virker i ca 12 timer, mens Marzine har en virketid på ca. 6 timer. Bivirkningene av reisesyketabletter er tretthet og munntørrhet.

Gravide og ammende kan også bruke reisesyketabletter. Men bruken bør begrenses til det helt nødvendige.Reisesykemedisiner er trafikkfarlige
Dersom du skal kjøre bil, for eksempel etter en lang fergetur, må du være forsiktig med å bruke reisesyketabletter. Reisesyketablettene er klassifisert som særlig trafikkfarlige fordi de kan gjøre deg trett. Det blir opptil deg selv å vurdere om du er i stand til å kjøre bil.

Et plaster bak øret kan hjelpe deg
Det finnes et middel mot reisesyke som du må ha resept for å kjøpe. Det heter Scopoderm og er et plaster som du fester bak øret.

Plasteret kan brukes av voksne og barn over 10 år. Scopoderm har den fordelen at virketiden er lengre, minst 72 timer, men kan fjernes tidligere ved kortere reiser. Effekten er også muligens noe bedre. Bivirkningene er stort sett de samme som for reisesyketablettene, tretthet og munntørrhet, men plasteret kan hos noen forårsake forvirring og/eller synshallusinasjoner. Skal ikke brukes av personer som har grønn stær (glaukom) eller personer som har passasjehindringer i tarm eller urinveier.

Naturmedisin
Ingefær har en dokumentert mild effekt på kvalme, også kvalme forårsaket av reisesyke. Ingefær i tablettform fås kjøpt på helsekostbutikker og på en del apotek.

Kilde: Fritt og delvis omarbeidet fra www.lommelegen.no


© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 Google
 
   

 

 

Friend Link:Air Force 1 07 Schuhe,Air Force 1 Flyknit Schuhe,Nike Air Force 1 Mid 07,Nike Huarache Herren Schuhe,Air Jordan Sky High OG Schuhe,Nike Air Max 1 Ultra SE Schuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE TENNIS CLASSIC ULTRA LEATHER,Nike Zoom KD 9,NIKE KOBE 12,ADIDAS NMD R1,Adidas Stan Smith,ADIDAS YEEZY 750 BOOST