Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

- Fjellet

- Kysten

- Byene

- Bygdene

- Nasjonalparkene

- Rondane/Dovre

 

Øvrige Norden

Øvrige Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Rondablikk Høyfjellshotell

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

I slutten av juli tilbrakte vi noen dager på Rondablikk Høyfjellshotell – et koselig hotell ved kanten av Rondane Nasjonalpark. Hotellet er ikke så veldig stort, så det er lett også for barn å finne frem. Maten er veldig god og det var flere barnevennlige retter – mest populært til frokosten var utvilsomt pannekakene.
Personalet var hyggelig og dem som jobbet i resepsjonen hadde god kunnskap om turer i Rondane og områdene i nærheten.

Det synes tydelig at eieren er opptatt av naturen, historien og kulturen i traktene rundt hotellet. På hotellets uteområder finnes flere statuer knyttet til Peer Gynt og en stor utendørsscene for forestillinger og konserter, mens hotellinngang med sine flotte skifervegger er inspirert av Peer Gynt hytta i nasjonalparken. I foajen rett innenfor kan dere beundre alle de ville dyrene som finnes i distriktet og noen til. Både barn og voksne synes det var både lærerikt og interessant å se alle disse utstoppede dyrene. Et annet sted som også (naturlig nok) falt i smak hos barna var det fine svømmebassenget.

Like utenfor hotellet er det mange turstier (og skiløyper og akebakke om vinteren) i et flott og barnevennlig terreng. Om sommeren holder lamaene Martin, Fredrik, Lille Peer og Mor Åse til ved hotellet, og sammen med matmor Vibeke kan dere bli med dem på turer. Sulseter Rideskole tilbringer også sommeren her, og dere kan velge mellom mange forskjellige rideturer, alt etter alder og rideerfaring. Også barn som ikke har ridd tidligere kan ta bli med på kortere turer der hestene leides. En aktivitet de fleste barn vil sette stor pris på!

Nedenfor hotellet ligger flere vann, over det største; Furusjøen kan dere bli med på en tur med tresnekka som trafikkerer sjøen, eller så kan dere padle en tur med kano. Nede ved sjøen har hotellet satt opp en villmarksleir med gapahuker og lavvo. Hotellet har også en villmarksleir på fjellet Sukkertoppen, og derfra er det utsikt mot både Rondane, Jotunheimen og Dovrefjell. 

Som sagt går det mange turstier/skiløyper ut fra Rondablikk. Turene er ikke så veldig krevende og passer derfor godt for familier med barneskolebarn. Dette er et fint område å starte sin ”turkarriere” da det er muligheter for rundturer som er passe lange og der dere kan komme opp på topper uten at det er altfor slitsomt. Hvis dere ønsker å begi dere ut lengre turer, kan Rondablikk være et greit utgangspunkt. Herfra er det en relativt lettgåtte dagsetapper til turisthyttene både ved Bjørnhollia (en laaang tur), Eldåbu (selvbetjent) og Rondvassbu. Fra Rondvassbu kan dere bruke den neste dagen til å bestige Veslesmeden – en av 2000-toppene som er en grei tur også for turvante barn.

Link til hotellets nettsted
 

 

Reportasjer og reisebrev fra turer i Rondane

- Fottur nedenfor Vulufjellet

- Fottur Rondvassbu - Veslesmeden

 

Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Barnas turregler
Turistforeningen har følgende turregler for barnefamilier

Pakketips for fotturer med barna

Gode råd for hva dere skal trenger å ha med på familiefotturer.

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Kart og kompass
Et lite "orienteringskurs"

Hold naturen ren

- da er det hyggeligere å ferdes der.

Mat på tur
Ta med god mat på turen, det øker trivselen for både store og små ...

Fjellvettreglene
Vis Fjellvett - lær fjellvettreglene


Vi har samlet mange flere nyttige tips og gode råd.

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Google
Friend Link:Adidas Yeezy 350 Boost V2 Sneakers,Yeezy 750 Boost,Adidas Zestra,Nike AF1 07,Air Force 1 Flyknit Shoes,Nike Air Force 1 Mid 07
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE HYPERVENOM PHELON TF,NIKE INTERNATIONALIST WOMEN CHAUSSURES,NIKE KYRIE 3,NIKELAB AIR ZOOM LWP,NIKE LEBRON 13 NIEDRIG,NIKE LEBRON 14