Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

- Sverige

- Dalarna

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Feriesenter

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Familieferie rundt Siljan

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

De koselige byene og bygdene rundt innsjøen Siljan byr på det svenskeste av det svenske - og aller mest Dala-typisk er det i den idylliske bygda Tällberg. Her ligger brune og rødmalte tømmerstugor med hvite knutor - nettopp slik jeg har sett for meg den svenske landsbygden. Det er mange arrangement både sommer og vinter og blant alle familievennlige attraksjoner topper Leksand Sommarland og Orsa Bjørnpark popularitetslisten.

Siljan er Sveriges sjette største innsjø, og ble dannet for 365 millioner år siden da en meteorit traff jorden med enorm hastighet. Krateret er hele 50 km i diameter og det største kjente meteoritkrateret i Europa. Siljan henger sammen med Orsa-sjøen og Insjøn og stedene rundt disse sjøene regnes også til Siljanbygden. Midtsommerfeiringen rundt Siljan regnes som den mest genuine i Sverige og det feires i byer og bygder flere dager til ende.

Naturopplevelser
Naturen rundt Siljan er flott, og den kan nytes langs de mange tur- og sykkelstiene, som bl.a. passerer mange flotte utsiktspunkter. Dere kan ta turen innom fine badeplasser med langgrunne sandstrender, gå naturstier ved kalkbrudd og fossefall eller besøke rovdyrene i Orsa Bjørnpark. I Siljansnäs; på toppen av Bjørkberget ligger Naturum Dalarna, et informasjonssenter med utstillinger om skogen, dyrene og geologien i rundt Siljan (gratis adgang). Ved Naturum finnes dessuten en natursti og en froskedam. Hvis dere vil kan dere dessuten se naturen fra hesteryggen eller ta en tur med båt over Siljan. Rundt sjøen ligger også seks trivelige golfbaner.

Kunstnere og kunsthåndverkere
Rundt Siljan bor det mange kunstnere og håndverkere som selger sine verk, både i egne småbutikker eller i noen av de koselige gave- og interiørbutikkene. Noen steder kan dere besøke verkstedene for å se hvordan arbeidet gjøres. Populært blant barna er f.eks. et besøk hos Dalahestprodusentene i Nusnäs. Her kan dere se hvordan hestene blir skåret ut, slipt og malt. Det mest kjente kunstnerhjemmet er Zorngården i Mora.

Besøk en auksjon
En annen morsom aktivitet er å ta med barna på bondeauksjon. Assosier gjerne til Emils auksjon i Bakkorva, og suksessen er nesten garantert. Det finnes så mye rart på slike bondeauksjoner at barna lett blir oppslukt av å lete og prøve. På vårt seneste auksjonsbesøk (ved den koselige bygden Vikarbyn) så vi både en brannsprøyte, brødspade og en fløyelseske - akkurat som Emil.

Familieparker og -attraksjoner
Rundt sjøen ligger flere populære familieattraksjoner. På toppen av listen troner Leksand Sommarland (like nord for Leksand) og Orsa Bjørnpark (ved fjellet Grønklitt 15 km nord for Orsa. Ved Rättviks slalombane kan de fartsglade ta en tur med sommerrodelbanen, som er Sveriges lengste. Like utenfor Mora kan dere besøke Sagolandet Tomteland, med bl.a. nisser, troll og hekseskole.

Hembygdsgårder og fåboder
Flere av de gamle gårdene tar imot besøk, viser frem husene og forteller historier fra gamle dager. De finnes mange fäboder (setergårder) rundt Siljan, og noen er fortsatt i bruk og ønsker dere velkommen. Ofte kan dere hilse på både sauer, kyr, hester og geiter, spise litt og kjøpe meierivarer som er laget slik man lagde smør og ost før i tiden. Enkelte steder viser de også hvordan smøret blir kjernet og melken separert.

Musikk ved Siljan
- er navnet på den varierte musikkfestivalen som alltid arrangeres første uken i juli. Både musikken og annen kultur står sterkt i Siljansbygden, og det skjer nesten alltid noe på kulturfronten. Uke 30 er det Folklorefestival i Rättvik; med sang og dans. Nord for Rättvik ligger Dalhalla; kalksteinbruddet som er omgjort til en mektig konsertarena og stadig har konserter med kjente artister. Dalhalla kan dessuten besøkes for en guidet tur. Byene og bygdene byr også på mange andre kulturseverdigheter.

Det er ingen tvil om at det er mye å se og finne på rundt Siljan, ønsker du mer informasjon; ta en titt på nettsidene til Siljan Turist.

Av: Wenche Aale Hægermark

 

Tilbake til hovedsiden - Dalarna
 

  

 

Flere reportasjer og reisebrev fra Dalarna

- Reportasje fra Orsa Bjørnpark
- En dag i Leksand Sommarland passer fint på familieferien
 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Air Max 2016 Schuhe,2017 Nike Air Max,Air Max 90 Mid,Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Turnschuhe,Nike Air Max 95 Turnschuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google