Hovedsiden     Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

 - Danmark
 - Nord-Jylland

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Feriesenter

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Familievennlig tips for Skagen og Toppen av Danmark

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

En vårlig miniferie ved Skagen og andre deler av Toppen av Danmark, ga  mersmak for hele familien. I tillegg til at området er både vakkert og trivelig og det er massevis med fine attraksjoner, så er det flere virkelig familievennlige overnattingssteder.

Naturen på "Toppen av Danmark" byr på mange fine opplevelser. Lange, herlige strender med fine skjell, sneglehus og steiner samt supre sykkelveier topper listen over barnas naturfavoritter. Alle de morsomme aktivitetene på Feriecenteret Hotel Skagen Strand slo også veldig godt an!

Ytterst på Skagens odde
Grenen nord for Skagen er spissen av Skagens Odde; Danmarks nordligste punkt. Her møtes Kattegat og Skagerak, og dere kan stå med en fot i hvert hav! Men det er forbudt å bade på grunn av de sterke strømmene i vannet. Grenen er dannet av sand som har forflyttet seg med vinden langs hele Jyllands vestkyst og vokser med rundt ti meter hvert år. Har dere små barn, som synes det er langt å gå, kan dere ta turen med Sandormen. På Grenens klitter vokser lange gresstrå, og innimellom dem, kan dere få øye på sandfirfisler og spesielle insekter.

Hvis dere vil vite mer om naturen på Skagens odde, er Skagens Odde Naturcenter stedet å besøke. Her har de også massevis av aktiviteter for barn.

 

Skagen by
Skagen, som er Danmarks nordligste by, er en koselig og oversiktlig småby med mange trivelige, lave gule murhus. På hver side av havnen, som fyller 100 år i år, er det barnevennlige strender. Sentrumshovedgaten; St. Laurentii vei, er en lang, koselige gate, som går gjennom hele sentrum og er gågate i midten. Her ligger mange trivelige butikker, et par lekebutikker og flere hyggelige kafeer.

Ordet Skagen fører nok manges tanker til Skagenmalerne, naturen og det spesielle lyset som inspirerte malerne og ikke minst det kjente maleriet Hip, hip, hurra.  

Et besøk på Skagen Museum med de fine maleriene er en fin måte å lære mer om bildene og kunstnerne for både store og små. Før besøket anbefaler jeg dere å besøke museets nettsider, under seksjonen BØRN OG UNGE der det finnes en oversikt med beskrivelse av museets HOVEDVERKER, tekstene kan også skrives ut i PDF-format (dette er hva jeg kaller gjennomtenkt og god service!). Det kan imidlertid være godt å vite at museet kun har et lite skissebildet av akkurat Hip, Hip, Hurra. (Originalen finnes på Göteborgs Konstmuseum). Like ved Skagen Museum ligger det legendariske Brøndums Hotel, med bl.a. en koselig utendørskafé: lunsj serveres mellom 11.30 og 17.30. Litt lengre opp i veien ligger Bamsemuseet - og butikken, der det også finnes en koselig iskafé med skikkelig sjenerøse iskuler.

Skagen By- og Egnsmuseum (ved andre enden av St. Laurentii vei) er et familievennlig frilufts- og utstillingsmuseum som beskriver byens fiskeri, historie og utvikling. Her finnes et "Prøv-selv-hus" der dere kan leke dere inn i livet til den fattige fiskerfamilien, prøve klær, male, tegne, strikke og mye annet. Om sommeren er det ofte interessante aktivitetsdager, se museets nettsider for mer informasjon (de er ikke helt oppdatert på aktiviteter når denne artikkelen skrives).

Nord i Skagen ligger Kløvermarken (nettsiden er under oppbygning når artikkel skrives); en fantastisk barnehage over et stort område, der andre barn også er velkommen - både i og utenfor åpningstidene. Her er det en gammel "Sandorm" (fra Grenen), piletunneler, labyrint, pilehytter, til og med en pileborg - alt sammen av levende pil, ballbane, byggelekeplass, bålplasser, grønsakshage og flere forskjellige dyr; slike som sauer, lam, griser, høns, kaniner og hamstre.

 

Gamle Skagen
Noen få kilometer fra Skagen ligger Gamle Skagen, som visstnok ikke er så gammel og byen Skagen har aldri ligget her (danskene kaller stedet Højen). Likevel; Gamle Skagen er et idyllisk sted med vakre, ærverdige badehotell og mange trivelige kafeer/restauranter. Stedet er også kjent for strendene og den vakre solnedgangen - begge deler motiv for mange av Skagenmalernes malerier. 

Ved flere dagers opphold rundt Skagen, så frister det kanskje med et besøk på en større familieattraksjon. Av de helt store er de to nærmeste Nordsømuseet i Hirtshals og Fårup Sommerland i Saltum.

Fårup Sommerland, som er Skandinavias eldste sommerland, og ligger midt i skogen - over et stort område. Her er det fornøyelser for alle - uansett alder! Badelandet Aquapark er kjempestort og -morsomt. I tillegg til vannsklier og et eget småbarnsbadeområde, finnes bl.a. nyheten vannsyklonen der dere kan ta dere en tur rundt og rundt på en stor badering. Videre har parken flere fartsfylte actionattraksjoner, slike som berg-og-dalbaner, rafting og speedbåter og fornøyelser som passer for hele familien. Nyheter blant familieattraksjonene er den helt nye 4D-filmen "Fly me to the moon" som handler om tre små typer som kjeder seg i sommerferien og planlegger en tur til månen. I sommerferieukene 29 - 31 er det et musikalsk show for småbarnsfamilier. Du finner mer informasjon på www.faarupsommerland.dk

Nordsømuseet, som har Nord-Europas største akvarium, ligger i Hirtshals. Her kan dere oppleve den spennende verdenen under Nordsjøens overflate. I det gigantiske Oceanariet svømmer tusenvis av fisker og dere kan se på mens de blir matet av dykkeren. I rørebassenget får dere røre ved sjøstjerner, krabber og fisk og høre historier om disse dyrene. I Sælariet - det utendørs selbassenget, kommer dere nær seltypene som lever i danske farvann. Museet har også flere interesssante og lærerike utstillinger, lekeplasser og barneområde. For mer informasjon; se museets egne nettsider: www.nordsoemuseet.dk 

Les om flere attraksjoner på Spennende aktiviteter på Toppen av Danmark

Av Wenche Aale Hægermark

- Interessert i sykkelturer i området? Se artikkelen Sykkelturer i Skagen

 

 


 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 
Friend Link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google