Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Ytterligere forholdsregler med barn i solen

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Barn trenger ekstra beskyttelse mot solen. Både fordi de har tynnere hud og blir lettere solbrente og fordi de er mye mer ute.

Så pass på at barna ikke får for mye sol - og tilpass Kreftforeningens Solvettregler til barnas behov og væremåte. Tenk på at barn under ett år skal ikke være i direkte sollys i det hele tatt.
 

1. Ta pauser fra solen - spesielt mellom klokken 12 og 15.
Pass på at barna tar en pause fra solen midt på dagen - da solen er som sterkest. Dere kan dele opp dagene, slik at dere ikke er på stranden eller ved badebassenget midt på dagen. Finn gjerne en plass i skyggen, eller vær innendørs. Hvis dere planlegger en biltur til f.eks. interessante attraksjoner, kan det være lurt å legge bilturen til dette tidsrommet. Spis en lang lunsj, kanskje på en trivelig kafé med bord i skyggen.

 

Når vår familie er ute og reiser, pleier vi å gjøre lunsjen til hovedmåltidet og spise den på trivelige, familievennlige spisesteder. Til ferielunsjen vanker det alltid dessert, så måltidet kan ta ganske lang - og er en fin måte å slappe litt av midt på dagen.

2. Bruk klær, solhatt og solbriller som beskyttelse.
Vinterblek barnehud blir lett brent. La derfor huden venne seg til solen gradvis. Barn og ungdom med lys hud trenger ekstra beskyttelse. Lette bomullsklær blir sjelden for varme, men hvis de er blitt våte beskytter de ikke lengre så godt mot de sterke solstrålene. Dessuten trenger barnas hode og øyne ekstra beskyttelse, så glem ikke solhatt og solbriller - og sørg for at solbrillene sitter godt.

Vi har også god erfaring med sunblock-klær, som beskytter godt mot solen selv etter at klærne er blitt våte. 

3. Bruk solkrem med faktor 15 eller mer.
Bruk en solkrem med høy solfaktor på barna, og smør ofte. Solkremen må beskytte mot alle solens stråler (både UVA- og UVB). Selv om det finnes vannfaste solkremer er det best å smøre barna etter at de har badet likevel, for noe av beskyttelsen har forsvunnet. Ha på rikelig med solkrem, for lite solkrem tilsvarer lavere faktor enn hva dere kanskje tror. Vinterblek barnehud blir fort brent i solen, gjerne etter bare 20 minutter. Men det kan gå hele åtte timer til solbrentheten viser seg, så vær forsiktig og ikke vent til du ser at huden begynner å bli rød.

Les også de allmenne solvettreglene.

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google