Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Storbritannia

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Storbritannia

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Manchester for alle
For mange er byen fotballens Mekka, men denne pulserende og dynamiske storbyen har en rekke andre fristende aktiviteter og attraksjoner å by på! Ikke minst for de som reiser med barn!

Kilde: Wikipedia

   

Med barna i London
London er en spennende by, med massevis av morsomme steder og aktiviteter, så problemet er ikke å finne på noe å gjøre, men heller å finne frem til det som passer best for akkurat deres familie – avhengig av deres interesser.

Storbritannia er navnet på øya der England, Skottland og Wales ligger. Men brukes oftest som betegnelse på Det forente kongeriket Storbritannia og Nord-Irland. Og det er hele kongeriket disse sidene vil handle om.

I dette kongeriket, som en gang var sentrum for et stort imperium, er det ingen konge. Der er dronning Elisabeth II den øverste monarken og mannen hennes er prins. Men det er den valgte regjerningen som har makten.

England er den største delen av kongeriket, og London er ikke bare Englands - men også hele Storbritannias hovedstad. Gjennom London renner Themsen som er Englands viktigste elv. Det meste av England er lavland. Wales består for det meste av fjellterreng. Hovedstaden Cardiff er største by, og ligger i den sørlige delen av Wales. På Nord-Irland er det åslandskapet som dominerer. De største byene er hovedstaden Belfast og Londonderry. Lough Neagh, Storbritannias største innsjø ligger i Nord-Irland. Skottland har det mest varierte landskapet med mange lange og dype fjorder og innsjøer. I sør og øst er det mest lavland, mens høylandet dominerer i nord og vest, og kongerikets høyeste fjell Ben Nevis (1344 m.o.h.) ligger her. Skottlands største by er Glasgow, mens Edinburgh er hovedstaden

Storbritannia er et ganske lite kongerike i omkrets, men det bor mange mennesker her. Det bor nesten like mange mennesker i Storbritannia (ca 60 millioner) som i Frankrike. Og Frankrike er over dobbelt så stort!

Storbritannias økonomi er den femte største i verden og er i stor grad basert på privat næringsliv. Mens mange tidligere jobbet i tungindustrien, f.eks. i kullgruver, jobber de fleste nå i servicenæringer.

Det finnes noen ting som anses som veldig britisk: Britene er f.eks. glade i landsbygda, men de fleste bor i byene. Puber og vakre hager er ting som forbindes med Storbritannia. Og skal dere reise rundt i landet, burde dere besøke begge deler.

Den industrielle revolusjonen startet jo i Storbritannia, og selv om industrien er på vikende front, er det mange steder som bevarer minnene fra denne tiden. Både spinneribyer og nedlagte gruver kan det være spennende å besøke.

For deg som vil vite litt mer, les om Storbritannias historie ->.

 


                                     
                          
 

 

 

  

 

 

 

 

 

 


 

Øya Man/Isle of Man

Denne øya i irske havet er faktisk ikke en del av Storbritannia, men er underlagt den britiske tronen. I over 400 år tilhørte øya faktisk Norge, og innbyggerne er stolte av sin vikingfortid. Her er fortsatt damplokomotiv og hestetrikk i bruk.

Cadbury World

Ved Birmingham ligger intet mindre enn en sjokoladefabrikks besøkssenter. Her fortelles bl.a. sjokolades historie, som starter med indianernes kakaobønner. og man viser hvordan sjokoladen lages.

Londonderry

Londonderry, også kalt Derry er den nest største byen i Nord-Irland og en spennende historisk  by. Den fine og (hele) bymuren og i Tower Museum forteller historien om byen og muren som alltid har stått stø og stadig og beskyttet sin innbyggere.

 Kilde: Wikipedia

 STORBRITANNIAS NASJONER

1. England
2. Skottland

3. Wales
4. Irland


Til Storbritannia hører også seksten oversjøiske territorier. Det er Akrotiri og Dhekelia (militærbaser på Kypros), Angilla, Bermuda, Britiske Antarktis, Caymanøyene, De britiske jomfruøyene, Det britiske territoriet i Det indiske hav, Falklandsøyene, Gibraltar, Montserrat, Pitcairnøyene, Saint Helena, Tristan de Cunha og Turks- og Caicosøyene.
 

Reportasjer og reisebrev fra Storbritannia

- Med barna i London

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google