Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

- Svalbard

 

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Svalbard

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Svalbard er en øygruppe i Nordishavet, som består av alle øyene mellom 74 og 81 breddegrad (og mellom 10 og 35 grader øst). Men bare tre av dem er bebodd. Det er Bjørnøya – lengst i sør samt Hopen og Spitsbergen. Spitsbergen er den største øya, og her (i Longyearbyen) bor de aller fleste på øyene. Svalbard er blant de nordligste landområdene i verden, og flyplassen ved Longyearbyen er den nordligste ruteflyplassen. Det høyeste fjellet heter Newtontoppen (1713 m.o.h.) og ligger nordøst på Spitsbergen.

Svalbard betyr ”den kalde kysten” og navnet passer bra, for over halvparten av området er dekket av is. De eneste dyrene som finnes på Svalbard er dem som tåler kjempekulde, perioder med lite mat og en lang mørk vinter med mørketid. klarer det harde livet i Arktis. Mest kjent er isbjørnen som er blant verdens største rovdyr. Men polarrev, svalbardrein, sel og hvalross trives også her. 

Mye av naturen på Svalbard er fortsatt uberørt og det finnes så mange som syv nasjonalparker her: Forlandet, Indre Wijdefjorden, Nordenskiold Land, Nordre Isfjorden, Nordvest Spitsbergen, Sassen-Bünsow Land og Sør-Spitsbergen.

For å verne om den unike naturen har man tatt frem egen Svalbardvettregler.
 

 


                                     
                          

 

 

 

 

 

 

 

 

Svalbard Museum

Dette natur- og kultur-historiske museet viser Svalbards historie. Her vises sammenhengen mellom naturen, kulturen og miljøet i Arktis.

Kullgruver

Kullgruvene har vært og er fortsatt viktig for samfunnet i Longyearbyen. Hvis dere vil kan dere besøke gruvene. 

Pyramiden

Pyramiden var en russisk gruveby som ble nedlagt i 1998. Fortsatt står boligblokkene her, men det bor ingen mennesker. Så det er nesten som en moderne spøkelsesby.

 

DE TI STØRSTE ØYENE - SORTERT ETTER STØRRELSE

1. Spitsbergen
2. Nordaustlandet
3. Edgeøya
 

4. Barentsøya
5. Kvitøya
6. Prins Karls Forland
 

7. Kongsøya
8. Bjørnøya
9. Svenskøya
10. Wilhelmøya

Kilde: Wikipedia

 

Reportasjer og reisebrev fra Svalbard

 

 

 

 

 

 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 

 

 

 

 

 

Friend Link:Nike Air Huarache Run Ultra chaussures de tennis,Nike Air Jordan Sky High OG Chaussures,Air Max 1 Ultra SE chaussures de tennis,Air Max 2016 Chaussures,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 chaussures de tennis
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE HYPERVENOM PHELON TF,NIKE INTERNATIONALIST WOMEN CHAUSSURES,NIKE KYRIE 3,NIKELAB AIR ZOOM LWP,NIKE LEBRON 13 NIEDRIG,NIKE LEBRON 14