Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Spania

- Kanariøyene

- Tenerife

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

 Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Feriesenter

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Tenerife - tre flotte familieattraksjoner

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Tenerife har mye å by på, både når det gjelder naturopplevelser, kultur og fornøyelser - og selvfølgelig soling og bading. I denne artikkelen vil jeg nøye meg med å beskrive tre supre familieattraksjoner.

Playa de Las Teresitas
S
elv om det er mest solsikkert i sør, ligger den lekreste stranden lenger nord. Ni km nord for hovedstaden Santa Cruz kommer dere til Playa de Las Teresitas. Sanden her har blitt fraktet fra Sahara - og det er veldig mye sand - 4 millioner sandsekker faktisk!

Las Teresitas ligger ved naturreservatet Anaga, der det finnes koselige, små landsbyer som har beholdt sine kanariske tradisjoner og mange fine turstier gjennom bortgjemte daler med mange eksotiske planter.

Teide
Spanias høyeste fjell Teide (3718 m.o.h.) er en vulkan. Det går en linbane nesten til toppen, og herfra er det fantastisk utsikt. I klart vær kan dere se flere av de andre Kanariøyene herfra.

Teide ligger i Teide Nasjonalpark, som er et av verdens største vulkankrater. Her er det nesten som et månelandskap og flere astronauter har trent her før de har reist til månen. Det er mange fine turstier i nasjonalparken og dere kan passere og beundre både lavahuler og stilige steinformasjoner. Et tips er å stikke innom turistsenteret ved El Portillo. Der får dere informasjon både om turer i området og om naturen på Tenerife. 

Loro Parque
Loro betyr papegøye på spansk. I følge innbyggerne på Tenerife er dette den største papegøyeparken i verden - og det mest besøkte zoo i Spania. Parken er virkelig kjempefin med store flotte hager der dyrene trives og blir godt tatt vare på.

Papegøyene har morsomme show der de sykler på line, legger puslespill og slike ting. Dessuten har både delfiner og sjøløver har også egne flotte show. Den aller seneste attraksjonen er Shamu - en spekkhugger som er hentet fra Sea World i San Diego.

Det er flere andre slags dyr i parken; bl.a. aper, pingviner, pelikaner, flamingoer, skilpadder, alligatorer, jaguarer og tigre. Dessuten finnes det store akvarium med en egen tunnel der det svømmer blant annet haier.

Med det gule Loro Parque-toget kan dere til og fra sentrum av Puerto de la Cruz. For Puerto er absolutt en by verdt et besøk. Det er koselige å gå rundt i gamlebyen, besøke Lago Martianez; et stort og stilig havsbassengområde med fine svømmebasseng og mange morsomme skulpturer og fontener. Lago Martianez er tegnet av arkitekten Cesar Manrique. Han kom fra Lanzarote, og er Kanariøyenes mest kjente kunstner. Hvis dere er interessert i planter kan det være godt å vite at like utenfor sentrum av Puerto ligger en flott botanisk hage.

Av Wenche Aale Hægermark

Tilbake til Tenerife - hovedsiden ->

 © 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Air Force 1 07 Schuhe,Air Force 1 Flyknit Schuhe,Nike Air Force 1 Mid 07,Nike Huarache Herren Schuhe,Air Jordan Sky High OG Schuhe,Nike Air Max 1 Ultra SE Schuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google