Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

- Thailand

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Thailand

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Familievennlig rundreise i Thailand
Har dere lyst til å oppleve litt mer av Thailand? Er det en god idé å ta en rundreise i landet. Thailand er et lett land å reise i, og med enormt mange fantastisk familievennlig steder.

Kilde: Wikipedia

 

 

Det er ikke uten grunn at Thailand er  blant barnefamilienes favoritter. De rundt 65 millioner innbyggerne er utrolig vennlige, likendes og barnekjære. Naturen er flott - med fantastiske strender og øyer, jungel og fjellområder. Kulturminnene er mange og imponerende.

Thailand; i Sørøst-Asia grenser til landene Burma (Myanmar) i vest og nord, Laos i nord og øst, Kambodsja i øst, Malaysia i sør. I Nord-Thailand er det store fjellområder og her troner landet høyeste fjell: Doi Inthanon (2.576 m.o.h.). Nedenfor fjellområdene starter nasjonalparken Khao Yai, som med sine mange forskjellige planter og dyr (bl.a. elefanter og tigre) er Thailands eldste og nest største nasjonalpark. Khao Yai er siden 2005 med på Unescos Verdensarvliste. Thailands sentrale deler med Bangkok består til stor del av ett flatt elvelandskap. Mens de fleste soldyrkere tar turen til Sør-Thailand; til Phuket, Khao Lak, Krabi (Ao Nang) eller noen av de flere hundre øyene som for eksempel  Koh Similan, Koh Lanta, Koh Phi-Phi, Koh Lipe, – like ved grensen til Malaysias vestkyst.

De vanligste Thailandreisemålene for barnefamilier er Phuket, Khao Lak, Krabi og Koh Lanta, og en chartertur til noen av disse stedene er  gode alternativer hvis dere er litt usikre. Her har mange hotell skandinaviske guider og hvis dere ønsker kan dere spise akkurat det samme som hjemme – og det er mange andre skandinaviske barnefamilier. Dere kan dessuten dra på mange spennende turer, enten med båt til fine øyer, til nasjonalparker med jungel- og eller elefantturer.

Klima i Thailand er tropisk og preget av monsunvinder. Mellom midten av mai – september preges landet av monsumregnet, mens det er tørrere de andre delene av året. I sør er det imidlertid stort sett alltid varmt og fuktig.

Thailand er et kongedømme og dagens konge; Bhumibol Adulyadej, Rama IX er veldig populær og respektert. Selv om han har lite direkte innflytelse er han et viktig symbol på landet identitet og dessuten den opphøyde beskytter av thaibuddhismen.

Aktuelle oppføringer

Harrys Farmer
I landsbyen
Bannonpanchart (i provinsen Khon Kaen, nordøst i Thailand) ligger Harrys Farmer, drevet av norske Harry Huse. Han arrangerer barnevennlige familieferier, og treffes på harry.huse@hotmail.com, adressen er: 191 Moo 17 Bannonpanchart T. Nakha A. Munjasiri., Khon Kaen 40160 Thailand
 


                                     
                          
 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koh Lipe

Mange av dem som har besøkt denne lille øya, regner den som en av Thailands aller vakreste. I tillegg til fantastiske strender, er det spennende livet under vannoverflaten lett tilgjengelig også for små barn. Båtturen fra fastlandet tar rundt tre timer. 

Koh Similan

De ni Similan-øyene er en nasjonal marinepark, og kjent som et dykkerparadis. Øyene ligger i Andamanhavet, utenfor Khao Lak. Øyene ligger temmelig ubeskyttet ute i havet, dermed kan det bli ganske sterke strømmer. Altså er det helt klart en fordel om barna har gode svømmeferdigheter.

Koh Phanang

Denne øya ligger i Den Thailanske bukten, og er naboøy med den større og mer kjente Koh Samui (der det finnes flyplass). Koh Phanang er kjent som en backpackerøy med fantastiske strender. Det var her filmen The Beach ble spilt inn.

 Kilde: Wikipedia

THAILANDS MEST POPULÆRE STEDER/OMRÅDER OG DE STØRSTE BYENE

Populære steder (sortert alfabetisk):

1. Hua Hin
2. Khao Lak
3. Koh Chang
4. Koh Lanta
5. Koh Phangan
6. Koh Phi Phi
7. Koh Samui
8. Krabi
9. Pattaya
10. Phuket

De største byene (sortert etter størrelse):
1.
Bangkok
2. Chanthaburi
3. Chiang Mai
4. Hat Yai
5. Nakhon Ratchasima
6. Nakhon Sawan
7. Surat Thani (Phuket)
8. Udon Thani

 

Reportasjer og reisebrev fra Thailand

- Familievennlig rundreise i Thailand

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Google

 

 

 

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE FLYKNIT CHUKKA,NIKE FREE FLYKNIT NSW,NIKE FREE FLYKNIT MERCURIAL CHAUSSURES,NIKE FREE FLYKNIT NSW,Nike Free Flyknit NSW,NIKE FREE OG 14 BR MEN