Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Gode tips til togreiser med barn

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Barn er stort sett glad i å reise med tog – og nå som det finnes egne familievogner med aktiviteter for barn, blir ofte en lang togreise hyggeligere enn den sammen turen med bil. Likevel er det godt med noen gode råd til hvordan barna kan underholdes.


1. Tenk på at mye sukker fører gjerne til både kvalme og urolige barn. Så det lønner seg å holde sukkerinntaket nede. Ha med frukt eller snacks og kjeks (uten for mye sukker). Hvis barna får godteri, så er det lurt å tenke på at det ikke skal klisse ned bilen, som f.eks. sjokolade.

2. Sørg for at barna får mat og drikke før de blir veldig sultne eller tørste. Humøret har jo en kjent tendens til å falle atskillige hakk, når tørsten og hungeren gjør seg gjeldende. Ha derfor med et eget ”lager” med f.eks. vannflasker, små juicekartonger, frukt, riskaker, boller, rosiner og noen pastillesker. Unngå som sagt for mye søtsaker. En god idé er å gi barna hver sin drikkeflaske med vann eller juice. Da er det enklere å følge med seg hvor mye hvert enkelt barn drikker.

3. Ha plaster, våtservietter o.l. lett tilgjengelig, f.eks. i handskerommet.

4. La barna (hvis de er store nok) pakke sin egen ryggsekk med ting de gjerne vil ha med og som de vil ha glede av på turer.

Forslag til hva barnesekken kan inneholde:

- Selvsagt må den eventuelle favorittdukken/-bamsen eller liknende få være med. Denne gir foruten underholdning også trygghet.
- Bøker (for mindre barn peke- og billedbøker), bl.a. aktivitets-/fargeleggingsbøker, tegneserier.
- Tegnesaker (i passende format). Bruk fargeblyanter så slipper du uønskede flekker.
- Små leker som plastdyr, playmobil, lego/duplo, små dukker og biler.
- MP3-spiller/Discman/Walkman for både musikk og lydbøker.
- Gameboy/Nintendo DS eller liknende. 

5. Pakk inn noen små overraskelser - gjerne pakket inn i mange esker utenpå hverandre (avhengig av barnas alder).

Ideer til aktuelle overraskelser:

- En egen ferieminnebok
En notatbok der barna kan tegne og fortelle, samle og klistre inn flybilletter, fotografier, bilder fra brosjyrer, inngangbilletter m.m. Tenk på at en slik egen feriebok blir et godt minne også etter turen. Derfor er det lurt at boken har god kvalitet.

-     - Engangskamera
Mine barn har ikke egne kamera. Derfor får de hvert sitt engangskamera slik at de kan ta egne bilder til sine feriebøker/album. Etter hvert som mine barn har lært seg å bruke vårt digitale kamera, er imidlertid ikke interessen rundt disse engangskameraene så stor, så jeg vurdere å kutte ut å gi dem slike. Oppmuntre barna til å ta bilder av f.eks. nye venner som de treffer. Les mer under Barnas egne feriebilder.

-     - Tegne – og formingsaker
Jeg pleier å pakke inn gråblyanter, fargeblyanter, blyantspisser, viskelær og lim.  Alle disse sakene brukes til ferieboken. Dessuten pakker jeg inn små aktivitets-/fargeleggingsbøker og blanke ark i forskjellige farger.

-     - En liten ekstra overraskelse
Det kan være en bok, en liten leke som jeg vet at de ønsker seg eller en lydbok.

6. Lag egne kart før avreise, der dere har klistret inn slike ting som dere vet interesserer barna.

7. Spørreleker er alltid populært blant litt større barn, det samme gjelder leker/konkurranser som f.eks:
- 20 spørsmål
- Bokstavleker som: Mitt skip er lastet med og liknende leker som at en sier f.eks. et navn som starter på A, f.eks. Amalie, og så skal nestemann se et navn som begynner på den bokstaven det forrige navnet sluttet på, f.eks. Emma osv.  
- Tellekonkurranser som at hver og en velger en farge, og den fargen dere først ser x antall biler av vinner. Langs veien er det helt sikkert mye annet dere også kan telle. Eller bilbingo; gjør i stand brett der du tegner eller limer inn saker som det er vanlig å se på en bilreise. Hvem blir først klar med sitt brett.
- Lage en historie/et eventyr sammen, der en begynner også fortsetter neste mann osv. Du kan f.eks. skrive noen små lapper med noen linjer som er starten på en fortelling. Dere enten dikte historiene sammen eller få en lapp hver og dikte hver deres.

8. Belønn tålmodighet og god oppførsel!

GOD TUR!


 

 

Verdt å tenke på - noen andre praktiske tips

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Vi har samlet mange flere nyttige tips og gode råd.

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 

 

 

 

Friend Link:Air Force 1 07 Schuhe,Air Force 1 Flyknit Schuhe,Nike Air Force 1 Mid 07,Nike Huarache Herren Schuhe,Air Jordan Sky High OG Schuhe,Nike Air Max 1 Ultra SE Schuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE TENNIS CLASSIC ULTRA LEATHER,Nike Zoom KD 9,NIKE KOBE 12,ADIDAS NMD R1,Adidas Stan Smith,ADIDAS YEEZY 750 BOOST