Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

God mat på tur

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Turer blir alltid ekstra hyggelige når dere kan plukke frem noe fristende fra sekken. Vi har lagt vekt på oppskrifter som vi vet har gjort suksess hos flere familier på tur. Tenk på at turmat helst skal være både lett å lage, lett å bære og ikke minst lett å spise.

I kokeboken Båtmat finnes bl.a. oppskrifter på en super potetsalat og gode fiskekaker.

 

 

Pinnebrød er alltid populær turmat

Ikke så rart, med tanke på at det er godt, enkelt og hyggelig. Det er mange varianter på oppskrifter. Dere kan bruke både bolle-, scones-, pizza eller rundstykkedeig.

Dessuten kan dere også fylle på med litt snadder som gjør pinnebrødet enda bedre. Dere kan blande i f.eks. krydder dere liker godt (et tips er pizzakrydder) litt revet ost, soltørkede tomater, bytte ut smøret med kryddersmør. Vil dere heller ha litt søtsmak kan dere blande f.eks. sjokoladebiter eller marshmallowbiter i deigen. Pinnebrød rullet rundt pølser er også veldig godt. Husk å grille pølsene litt først, eller vil de forbli rå.

Deigen kan være med eller uten gjær eller bakepulver. Og deler av hvetemelet kan byttes ut med annet mel. Jeg foretrekker å bruke bakepulver fordi mange barn ikke alltid har tålmodighet til å vente til pinnebrødet er helt gjennomstekt, og da er det bedre for magen å spise rå ”bakepulverdeig” enn rå gjærdeig.

Pinnebrød – oppskifter enten med bakepulver, gjær, ingen av delene, kanelbollepinnebrød og syltetøypinnebrød.
 

 

Muleposer med og uten sjokolade

Populære på tur er såkalte muleposer, med biter av sjokolade eller non-stop, nøtter og rosiner. Hvis dere ønsker å redusere sukkerinntaket, kan dere å lage muleposer med litt mindre sjokolade. Bruk f.eks. (ristede) nøtter, rosiner og annen tørket frukt. Er barna allergiske mot nøtter kan dere riste frø, f.eks. solsikkefrø i stedet.

Ostesmørbrød på bål

Lag i orden ostesmørbrødene før dere går ut: Start med å smøre smør og legge ost (evt. skinke eller salami under osten) og så kanskje litt ketchup på en brødskive. Legg så en annen brødskive på toppen og pakk det inn i aluminiumsfolie. Legg det på bålet, og snu etter noen minutter. Men vær obs det er veldig varmt, og pass på så det ikke blir brent.

- noen mattips til vinterpikniken.

 







© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Air Max 2016 Schuhe,2017 Nike Air Max,Air Max 90 Mid,Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Turnschuhe,Nike Air Max 95 Turnschuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google