Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Tyrkia

Afrika

Amerika

Asia

- Tyrkia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Tyrkia

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Fire spesielle steder i Tyrkia
I Tyrkia finnes mange spennende steder. Dere kan for eksempel reise med luftballong over eventyrskorsteins-fjellene i Kappadokia, teste rafting, bade i gjørmebad eller besøke stedet der Jomfru Maria bodde. ->

Kilde: Wikipedia

 
 

Republikken Tyrkia ligger både i Europa og Asia, men nesten hele landet (97 %) ligger i Asia. Tyrkia er et stort land med en rik og spennende historie, en lang kystlinje der solen som oftest skinner. Og feriegjester koser seg på strendene og i det blåe havet.

Tyrkia er nesten doblet så stort som Norge og har en rektangelliknende form. Det grenser til fire hav og åtte land: Hellas og Bulgaria i nordvest, Iran i øst, Georgia, Armenia og Aserbajdsjan i nordøst, samt Irak og Syria i sør.

I Tyrkia er det mange fjell og store deler av landet ligger på høysletter mer enn tusen meter over havet. Det høyeste fjellet er det hellige fjellet Ararat, som i følge Bibelen er det fjellet der Noahs ark strandet etter den store syndefloden. Ararat er en sovende vulkan, og toppen er dekket av snø og isbreer hele året. Det mest spesielle fjellet heter Pamukkale og er hvitt fordi det består av kalkstein. Et annet spesielt fjellandskap er Kappadokia, der det finnes store underjordiske hulebyer - og dere kan bo på grottehotell. Både Pamukkale og Kappadokia er med på Unescos verdensarvliste. Det er også flere historiske minnesmerker som bl.a. hettittenes hovedstad Hattusa, Troja og oldtidsbyen Efesos (der Jomfru Maria bodde).

De fleste feriegjester som besøker Tyrkia reiser til kysten; enten Middelhavskysten i sør eller Egeerhavskysten i øst, eller til Istanbul. Nesten alle barnefamilier reiser til kysten, og det er flere gode grunner til at stedene langs Tyrkias kyst er populære blant familier. Her er det mange fine, barnevennlige strender, hyggelige mennesker, god mat og rimelige priser. Det finnes også mange perler, spesielt på Lykia-halvøya og langs Egeerhavskysten, som ikke er like så fullpakkede med turister som en del andre steder. Langs hele kysten kan dere dra på trivelige dagsturer med båt. Båtene stopper for bading og kanskje dykking/snorkling og besøk i havgrotter ( avhengig av hvor dere er). Så godt som alle de store feriestedene har badeland. I Antalya og Kemer finnes også delfinparker.  

 

Det bor rundt 70 millioner mennesker i Tyrkia. I hovedstaden Ankara bor det ca. 4 millioner og i den største byen; Istanbul er det rundt 12 millioner. Nesten alle som bor i Tyrkia er muslimer. Det gjelder også kurderne, et folkeslag som bor i landområdet Kurdistan, store deler av Kurdistan ligger i Tyrkia, sørøst i landet. Det bor rundt 15 millioner kurdere i Tyrkia.

V
il du vite litt mer? Snart kan du lese om Tyrkias historie ->

 


                                     
                          
 

 

 

 Kilde: Wikipedia

TYRKIAS MEST POPULÆRE STEDER/OMRÅDER OG DE STØRSTE BYENE

Populære steder (sortert alfabetisk):

1. Alanya
2. Antalya
3. Egeerhavskysten, fra Bodrum til Troja
4. Lykia
5. Marmaris & Icmeler
6. Pamukkale & Hierapolis
7. Side

De største byene (sortert etter størrelse):
1. Istanbul
2. Ankara
3. Izmir
4. Bursa
5. Adana
6. Konya
7. Gaziantep
8. Antalya

Reportasjer og reisebrev fra Tyrkia

- Fire spesielle steder i Tyrkia

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google