Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Tyrkia

Afrika

Amerika

Asia

- Tyrkia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Fire spesielle steder i Tyrkia

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Tyrkia har en lang, spennende historie med mange flotte minnesmerker, og enkelte steder der naturen er veldig spesiell. Disse kan by på interessante opplevelser for hele familien. Dere kan for eksempel reise med luftballong over Kappadokia, teste rafting, bade i gjørmebad eller besøke stedet der Jomfru Maria bodde.

Kappadokia
Vulkanlandskapet i Kappadokia er helt spesielt, og vekker trolig stor begeistring blant alle i familien. Fjellene ser ut som eventyrskorsteiner og menneskene som bodde her i gamle dager, bygde byene sine nedover i fjellet. Her finnes faktisk underjordiske byer som går hele åtte etasjer ned.

Ekstra flott er det å se landskapet her fra en luftballong, men dette er kostbart, særlig for en hel familie.

Fra Alanya og andre byer langs sørkysten, kan du være med på to-dagers-turer til Kappadokia. Det er mange turarrangører som ordner slike turer.

Koprulu Nasjonalpark
Holder dere til langs strekningen Kemer til Alanya kan en tur til Koprulu Nasjonalpark være en fin dagsutflukt på en skikkelig varm dag. Et stykke nordøst for Antalya ligger Koprulu Nasjonalpark og Koprulu-elven. Her kan hele familien være med på en morsom raftingtur. Det har bodd mennesker i dette området i veldig mange år, og fra den gamle romerske broen er det tolv kilometer til fjellandsbyen Altinkaya, som ligger like ved ruinene etter oldtidsbyen Selge.

Det er flott å kjøre i Koprulu Canyon, for naturen er veldig stilig, men veiene er skikkelige svingete og smale, og noen steder går det stupbratt nedover.

Dalyan
Bor dere i Marmaris/Icmeler eller Fethiye kan en tur til Dalyan være en spennende utflukt. Fremme ved Dalyan går dere over i elvebåter, som tar dere med oppover elven forbi fine fjellvegg-graver ved ruinbyen Caunos og til gjørmebadene. Leiren her har vært kjent i mange år for sine helsebringende evner. Og det er temmelig morsomt for barna å se foreldrene frivillig kline seg inn med leire. Mange av turene avsluttes med et besøk ved den fine Iztutu-stranden, som kalles skilpaddestranden for om natten kommer havskilpaddene hit for å legge egg.

 

Efesos
For rundt 2000 år siden var Efesos en av de største byen langs Egeerhavskysten. Her lå et av oldtidens vakreste byggverk – Artemistempelet og hit kom jomfru Maria etter at Jesus var død. Dere kan fortsatt besøke stedet der hun bodde. Efesos var også kjent for biblioteket og det kjempestore teateret. I teatret var det plass til 50000 mennesker. De kom gjerne for å se gladiatorkamper, der store sterke menn, ofte tyver eller slaver sloss mot løver eller andre farlige ville dyr.

Selv om Artemistempelet er borte, kan du fortsatt se ruiner etter teatret og biblioteket og gå rundt på de samme gatene som menneskene brukte for flere tusen år siden.

I flere historier fortelles det at var Amasonene som grunnla Efesos.
Amasonene var modige, sterke kvinnelige krigere, som levde i et rike uten menn. En gang i året besøkte de mennene i naboriket. Guttebarna som ble født etter disse besøkene ble sendt tilbake til fedrene sine, mens pikebarna trente jakt, våpenbruk og riding fra de var ganske små. Amasonene kjempet mange kamper mot greske helter, og hjalp trojanerne i Trojanerkrigen.
(
Kilde: Bli med oss til Tyrkia, fra vårt forlag Happy Learning)

Av Wenche Aale Hægermark
 


 
 

Flere reportasjer og reisebrev fra Tyrkia

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Air Force 1 07 Shoes,Nike Air Force 1 Flyknit Sneakers,Air Force 1 Mid 07,Nike Air Huarache Sneakers,Nike Air Jordan Sky High OG,Air Max 1 Ultra SE
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google